Gürcistan İle ABD Arasında Savunma İş Birliği

Gürcistan ile ABD arasındaki savunma iş birliği çerçevesinde Savunma Hazırlık Projesi (GDRP) başlatıldı ve Savaş Eğitim Merkezi (CTC) açıldı.

Gürcistan İle ABD Arasında Savunma İş Birliği
Başkent Tiflis'in yakınlarındaki Vaziani askeri havaalanında düzenlenen törene Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Vladimer Çaçibaia, ABD Avrupa Kuvvetleri ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, diplomatlar, Gürcü ve ABD'li askerler ile diğer davetliler katıldı.

Savunma Bakanı İzoria, burada yaptığı konuşmada, GDRP projesinin başlatılması ve CTC'nin açılışını "tarihi bir gün" olarak nitelendirdi. İzoria, "Bu programın başlatılması bizim stratejik ortağımız ABD ile olan askeri iş birliğimizi yeni bir aşamaya taşıyacak." dedi.

İzoria, CTC'de 3 yıl içinde Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nden 9 taburun eğitim göreceğini söyledi.

Orgeneral Scaparrotti ise "Gürcistan ABD'nin çok önemli stratejik ortağı ve partneridir." diyerek, "ABD, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve NATO ile entegrasyon sürecine somut bir şekilde destek veriyor." şeklinde konuştu.

Scaparrotti, Gürcistan ile askeri savunma alanında yaptıkları iş birliğinin, "Karadeniz bölgesinde güvenliğin güçlendirilmesine katkı sağlayacağını" savundu.

Kaynak: AA