Cuma Namazında Filistin Halkına Dua Edildi

Siirt'te, ramazan ayının ilk cuma namazında Kudüs'ün önemi anlatıldı ve şehit edilen Filistinliler için dua okundu.

Ramazan ayının ilk cuma namazının feyzinden ve bereketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde şehit edilen Filistinliler için de dua etti.

Ensar Camisi imamı Ramazan Toprak hutbede yaptığı konuşmada, Filistin'de, Gazze'de bir katliam ve soykırım işlendiğini söyledi.

Masum insanların katliama uğradığını ve şehit edildiğini belirten Toprak, şöyle devam etti:

"Kudüs insanlığın kadim şehridir. Kudüs dokunulmazdır. Saygınlığını çiğnemek, güvenliğine el uzatmak haramdır. Tarihte pek çok Peygamber'e ev sahipliği yapmıştır. Kudüs'ün taşında toprağında nice Peygamber'in aziz hatırası vardır. Kudüs, İslam tarihi boyunca barışın, huzurun merkezi olarak adlandırıldı Kudüs.

Bugün barbarca bir işgalle karşı karşıyadır. Kudüs ve çevresinde yaşayanlar her türlü baskı ve şiddete ve insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmaktadır. Mübarek Ramazan ayının arifesinde Gazze'de, elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şeyi olmayan onlarca masum insan bütün dünyanın gözü önünde acımasızca şehit edilmiştir. Peygamberler diyarında silahlar susmamakta.

Kan, gözyaşı ve çile saçılmaya devam etmektedir. Yaşanan vahşete asla rıza göstermemeliyiz. Aziz milletimiz her zaman olduğu gibi bugün de mazlum Müslümanların yanında yer alacaktır."

Konuşmanın ardından Filistinliler için toplu halde dua edildi.

Kaynak: AA