Başkan Kara'nın 19 Mayıs Mesajı

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kara'nın 19 Mayıs Mesajı
Başkan Kara, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un, ezelden beri hür yaşamış aziz milletin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

Kara, mesajında "99’ncı yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan eden Atatürk, ’sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur. Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olması ve bu şuurla hareket etmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Kara, gençliğin, gelecek kuşaklara daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için bilim ve teknoloji alanında hep ön saflarda yer alması, dosta güven ve düşmana korku vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Böyle bir gençlik, aziz milletimizin kanını ve canını feda ederek inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde ilelebet payidar kalacağının da teminatı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Kara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirterek, başta gençler olmak üzere herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA