Avrupa Konseyi, Avrupa Diaspora Ödülü Verecek

Avrupa Konseyi bünyesindeki Diaspora Politikaları Parlamenterler Ağı, Avrupa Diaspora Ödülü adıyla bu yıldan itibaren yeni bir ödül vermeye başlayacak.

Avrupa Konseyi bünyesinde geçen yıl kurulan Diaspora Politikaları Parlamenterler Ağı (DPPA) tarafından, Avrupa Diaspora Ödülü adıyla bir ödülün belirlendiği ve bu yıldan itibaren verilmeye başlanacağı açıklandı.

Diaspora Politikaları Parlamenterler Ağı'nın birinci Yıllık Forumu, İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, forumda, Diaspora Politikaları Parlamenterler Ağı tarafından, Avrupa Diaspora Ödülü adıyla bir ödülün belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, bu yıldan itibaren verilmeye başlanacak ödülün, "her yıl, yaşadıkları ülkelerde entegrasyonu güçlendiren, kültürel kimliği korumayı hedefleyen ve köken ülkelerle bağı geliştiren bir diasporayı temsil eden bir derneğe takdim edileceği" bilgisi paylaşıldı.

Bir diploma ve bir heykelcikten oluşan ödül için adayların Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkede kurulu diaspora dernekleri arasında yer almaları, Avrupa Konseyi'nin resmi dili olan İngilizce veya Fransızca dillerinde belirlenen başvuru formunu 15 Ağustos'a kadar Göç Komisyonu sekreteryasına ulaştırmaları gerekiyor.

Başvuruların DPPA tarafından oluşturulacak bir Ön Eleme Komisyonu tarafından değerlendirileceği, finale kalan derneklerin her yıl yapılacak DPPA Yıllık Forumuna davet edilerek, adaylık tanıtımı yapacakları, ardından ise kazananın ilan edileceği bildirildi.

Kaynak: AA