Angıt Yavruları Gölle Buluştu

Burdur'da 8 angıt yavrusu gölle buluşturuldu.

Karakent ve İlyas köyleri arasındaki Burdur Gölü kenarında kayalıklardan göle ulaşmaya çalışan 8 yavru angıtı fark eden Öztürk Sarıca, arkada kalan yavruları eline alarak sürüye rehberlik etti.

Sarıca, angıt yavrularından oluşan kuş sürüsünü göle ulaştırdı.

Yavru angıtlar göle girdikten sonra gözden kayboldu.

Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin yakınındaki yoldan geçerken bir çift angıtın sürekli alçalıp yükseldiğini, bir problem olabileceğini düşünerek aracından inip baktığını belirtti.

Yavrulardan birinin yolun diğer tarafında sürüden ayrı kaldığını gördüğünü ifade eden Sarıca, "Arkada kalan yavruyu alıp sürüye dahil ettim. Diğer bir yavruda da biraz problem vardı onu da elime alarak sürüye önderlik edip bütün yavruları sağlıklı bir şekilde göle ulaştırdım." dedi.

Sarıca, önümüzdeki bir ayın özellikle angıt yavrularının suyla buluşma dönemleri olduğuna dikkati çekerek doğal alanlarda araçlarıyla geçenlerin bu dönemde daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu

Yaban hayvanlarının göç sırasında onların yaşam alanlarına dönmelerinde yardımcı olunması gerektiğini dile getiren Sarıca, "Angıtlar yuvalarını güvenlik kaygısıyla kayalık alanlara yapıyor ve bu alanlarda yavruluyor. Yavrular gelişimlerini tamamlayıp yürüyebilecek duruma geldiklerinde anne ve baba angıt gözetiminde yavrular sulak alanlarla ulaşıyor. Onlara yardım ederek yavruları sağ salim gölle buluşturdum." dedi.

Kaynak: AA