Anaokulu Öğrencileri Tahta Baskı Yapıyor

Tokat'ta hayata geçirilen "Tahta Baskı Yeni Nesille Buluşuyor" projesi kapsamında "Minik Eller Usta Eller" atölye çalışmasıyla anaokulu öğrencilerine baskı yöntemi öğretiliyor.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında anaokulu öğrencileri, haftada bir gün Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan atölyeye gelerek ustaların yardımıyla tahta baskı yapıyor.

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tahta Baskı Yeni Nesille Buluşuyor" projesi kapsamında "Minik Eller Usta Eller" atölye çalışmanın projenin ilk adımı olduğunu söyledi.

Atölyeye gelen anaokulu öğrencilerine tahta baskı çalışması yaptırıldığını anlatan Vanlıoğlu, "Bunu gelecek sene ilkokul öğrencilerine uygulayacağız. Daha sonra proje ortaokul ve lise öğrencileri ile devam edecek. Son olarak üniversite gençliği ile yapmayı amaçlıyoruz." dedi.

Çocuklara küçük yaşta Tokat'a özgü motifleri öğretmenin kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Vanlıoğlu, çocukların da uygulamadan mutlu olduğunu dile getirdi.

Çocukların baskı yaptığı fularları annelerine hediye edeceklerini belirten Vanlıoğlu, "Tahta baskı Tokat'ın yüreği, özü. Tokat Olgunlaşma Enstitüsü olarak bu projeyle yazmacılığı tanıtmak istiyoruz. Bugüne kadar 8 anaokulu geldi. Çok olumlu tepkiler alıyoruz." diye konuştu.

Özel Eğitim Anaokulu öğretmeni Gülşen Arıkan da çocukların geleneksel motiflerle buluşmasının önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA