AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül Açıklaması

'Diğer partilerde kimin yukarıda dayısı varsa ona göre listeye girebilir. Bizde bu olmaz. 'Tayyip Erdoğan’ı tanıyorum, Binali Yıldırım’la çok samimiyiz' gibi birşey yok.'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partilerine yoğun bir milletvekili aday adaylığı başvurusu olduğunu belirterek, "Diğer partilerde kimin yukarıda dayısı varsa ona göre listeye girebilir. Bizde bu olmaz. 'Tayyip Erdoğan’ı tanıyorum, Binali Yıldırım’la çok samimiyiz' gibi birşey yok." dedi.

Başkan Şengül, yaptığı açıklamada, partilerine bu kadar ilginin gösterilmesinin kendilerini mutlu ettiğini, milletvekili aday adaylarının da adaletli bir değerlendirmenin yapılacağını bildiğini ifade etti.

AK Parti'de adam kayırma veya "güçlü olan kazanır" gibi bir konunun olmadığını kaydeden Şengül, "Birçok kriterlerimiz var. Bu kriterlerimize uygun seçim yaparız. Biz birini milletvekili adayı gösterdiğimizde mutlaka bir altyapısı vardır. Seçim yaparken teşkilatlarımızın da görüşünü alıyoruz, onlar çok önemli. Her adayla ilgili araştırma yapılıyor. Geçmişle ilgili araştırma yapılıyor. Diğer partilerde kimin yukarıda dayısı varsa ona göre listeye girebilir. Bizde bu olmaz. 'Tayyip Erdoğan’ı tanıyorum, Binali Yıldırım’la çok samimiyiz' gibi bir şey yok. Geçmiş dönemde Binali Yıldırım’ın danışmanı aday olduğunda öyle istenilen bir sıraya da giremedi." ifadelerini kullandı.

- "Seçimlerle ilgili anket yaptırmadım"

Şengül, son dönemde seçimle ilgili İzmir'de bir anket yaptırmadığını da bildirerek birkaç ay önce bir anket yapıldığını, onun da sonuçlarının gayet iyi olduğunu, o sonuçları daha yukarılara taşımaya çalıştıklarını vurguladı.

Referandumla genel seçimi birbirine karıştırmamak gerektiğini kaydeden Şengül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Referandum süreci başladığında evet oranı yüzde 31’lerdeydi. Bizim kendi tabanımız dahi ikna olmamıştı. Oralardan biz yüzde 51 oranıyla evete geldik. Buradan bakarsak referandum sonucu son derece başarılıdır. Genel seçimler daha farklı. Halkımız karar verirken ülkeyi kim yönetecek diye bakıyor. 'Ben şirketimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mı teslim ederim, Kılıçdaroğlu’na mı teslim ederim' diye bakıyor. 'Bu ülkeyi kim daha iyi yönetir, Akşener mi Erdoğan mı?' İnsanlar buna göre değerlendirip karar veriyor. 24 Haziran’a az süre kaldı. Milletimiz kararını verecek."

Kaynak: AA