'Zihin Kontrolü' Projesiyle Ödül Aldılar Cern'e Gittiler

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Proje yarışmasında ödül alan Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje sahibi öğrencileri Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) gitti.

'Zihin Kontrolü' Projesiyle Ödül Aldılar Cern'e Gittiler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı’nın ilkini düzenledi.

Bu kapsamda düzenlenen Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışmasında büyük ödüle layık görülen Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kazandıkları ödül kapsamında, İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan CERN’e gitti.

Marmara bölgesinde bulunan tüm liselerin katılım sağladığı yarışmada bir çok kategoride değerlendirmeler yapılarak, Kocaeli Bilişim Fuarı - Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması Final Sergisine katılmayı hak kazanan okullar ve projeleri arasından Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Zihin Kontrolü’ isimli projeleri ile birinci seçildi.

CERN’e gitmeye hak kazanan öğrencilere Kocaeli Bilim Merkezi’nden bir ekip ve araştırma çalışmalarını CERN’de sürdüren Türk akademisyen Dr. Cenk Yıldız rehberlik etti. Dr. Cenk Yıldız’ın araştırma merkezi ve yapılan bilimsel çalışmalar hakkındaki bilgilendirme sunumunun ardından CERN’de inşa edilen ilk parçacık hızlandırıcısı Synchro-Cyclotron’ı yerinde gördüler.

Tüm dünyadan gelen araştırmacılarla birlikte aynı ortamda bulunma fırsatı yakalayan ekip, CERN yerleşkesinde bulunan microcosm ve globe alanlarını gezerek incelediler. Ayrıca şehir turu da yapan ekip verimli geçen gezinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ödül ve gezi için teşekkürlerini sundular.
Kaynak: İHA