Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen spor turnuvasında dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, güreş, taekwondo, tenis, yüzme, hentbol, masa tenisi, judo, futbol ve atletizm branşlarında gerçekleştirilen turnuvada başarılı olanlar için Yenice Spor Tesisi'nde ödül programı düzenlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'yı sporda markalaştırmak için büyük bir çaba sergilediklerini söyledi.

Turnuvada dereceye giren sporcuları tebrik eden Çiftçi, "9 dalda başlattığımız bu turnuvanın en önemli amacı sporun her alanında çocuklarımızı geliştirmekti. Gençlerimiz talep ederse ilerleyen yıllarda bu branşları daha da çoğaltırız. Büyükşehir belediyemizin amacı Şanlıurfa'yı bir spor şehri yapmak ve gençleri spora teşvik etmektir. Bunu da hep birlikte, el birliğiyle yapacağız." dedi.

- Engelili çocuklar eğlendi

Şanlıurfa Valiliği tarafından engelli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Açık Kapı Birimi tarafından Cumhuriyet Parkı'nda organize edilen etkinlikte 45 engelli çocuk, gönüllerince eğlenme, gezme ve sosyal aktiviteler yapma imkanı buldu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in eşi Gülhan Erin’in de katıldığı etkinlikte, engelli öğrenciler kahvaltı sonrasında çeşitli aktivitelerle eğlendi. Eğitmenler ve öğretmenler nezaretinde gerçekleşen etkinlikte tişört boyama, animasyon gösterileri, yüz boyama ve çeşitli eğlencelerle vakit geçiren çocuklar, Şanlıurfa Hipodromuna giderek atlarla bir süre vakit geçirdi.

Kaynak: AA