Samsun Valiliğinden 'Fener Alayı' Açıklaması

Samsun Valiliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenleyeceği fener alayı için yaptıkları müracaatlarının "Samsun Valiliğince iptal edildiği" şeklinde basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ADD'nin Valiliğe yaptığı ilk müracaatları sonucu belirlenen yürüyüş güzergahı ve saatiyle ilgili bir iptalin söz konusu olmadığı, dernek üyelerinin istedikleri takdirde yürüyüşü gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin seçim sürecinde olması ve o gün ilimizde bir siyasi partinin cumhurbaşkanı adayı miting yapacağından, güvenlik tedbirleri nedeniyle adı geçen derneğin yürüyüş güzergahı ve saatiyle ilgili yaptıkları ikinci talepleri Valiliğimizce uygun görülmemiştir.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Valiliğimizce düzenlenecek Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü, 18 Mayıs Cuma günü saat 21.00'de DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecektir. Tüm halkımız davetlidir."

Kaynak: AA