Profesörün 68 Yıllık Bisiklet Tutkusu

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi 75 yaşındaki Prof. Dr. Fahri Özbayoğlu, tutkunu olduğu bisiklete 68 yıldır biniyor. Özbayoğlu, sağlıklı yaşam için bisiklet kullanılmasını tavsiye ediyor.

Profesörün 68 Yıllık Bisiklet Tutkusu
Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde profesör olarak görev yapan Özbayoğlu, günlük yaşamın içerisinde tamamen bisikletini kullanıyor. İlk bisikletini 7 yaşında alan Özbayoğlu, çocukluğundan beri pedal çeviriyor.

Sağlıklı kalmasını bisiklete borçlu olduğunu anlatan Özbayoğlu, her gün bisikletle yaklaşık 30 kilometre mesafe kat ettiğini söyledi.



Tüm hayatı boyunca çeşitli spor dallarıyla ilgilendiğini ve özellikle bisiklet sporuyla uğraştığını söyleyen Profesör Özbayoğlu, “7 yaşından beri bisiklete binerim. Bu hem ulaşım sorunlarımı gideriyor hem de kondisyon, antrenman, sağlık yönünden bana son derece yardımcı oluyor.” dedi.



“Almanya’dan Strazburg’a gidip gelirdim”

Hayatının bisikletle geçtiğini dile getiren Özbayoğlu, özellikle yurt dışında staj yaptığı dönemde bisikletin kendisine çok faydası olduğunu ifade ederek şunları anlattı: “Yurt dışında da stajlarımı yaparken bisikletle epey bir çabam oldu. Örneğin Almanya’da stajlarımı yaparken bisikletle Strazburg’a kadar gidip tekrar geri dönüyordum. Oldukça güzel bir deneyimdi. Halen daha Bayburt Üniversitesindeki iş yerime bisikletle gidip geliyorum. Buda bana hem sağlık yönünden hem de vakit yönünden çok yararlı oluyor.Bisiklet sporunun sağlık yönünden özellikle yaşlılar için son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, gıdalarımıza dikkat etmiyoruz. Aldığımız besinleri bir yere kadar yakmamız söz konusu oluyor. Bunları yakabilmemiz için de en pratik çözümü ben bisiklette görüyorum.”

“Gittiğim her şehirde bir bisikletim var”

Sıklıkla gittiği her şehirde bir bisikleti olduğunu ve bisikletinden asla vazgeçemeyeceğini ifade eden Özbayoğlu,

“Benim için gerekli olan ülke genelindeki şehirlerde birer bisikletim var. Örneğin Ayvalık’ta, Bodrum’da, Antalya’da, Niğde ve Ankara’da birer bisikletim orada bekliyor. Oraya gittiğim zamanda yine aynı şekilde ulaşımımı bisikletle temin ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA