Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin seçim kampanyasına bağış

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amasya mitinginde ''Bende para yok, ben gariban bir cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız? Sizden bulacağız. Ateşleyin bakalım. Fırına odun atın biraz. 5 lira, 10 lira, 20 lira yatır ama yatır'' dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına 13 bin TL'lik bağış yaptığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin seçim kampanyasına bağış
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim kampanyasına 13 bin TL'lik bağış yaptı.

İnce, konuşmasında şunları söyledi:

''ATEŞLEYİN BAKALIM. 10 LİRA, 20 LİRA YATIR AMA YATIR''

''Türkiye'nin mutluluğu, insanlarımızın huzuru için, bir büyük şemsiye altında beraber yaşamak için, aynı Ferhat ile Şirin'de olduğu gibi dağları deleceğiz, engelleri aşacağız ve başaracağız.

Türkiye'de ilk kez bugün Amasya'da bütün milletimize sesleniyorum. Değerli vatandaşlarım, değerli 81 milyon bir kampanya yapıyoruz. Yeni düzenlemelere göre cumhurbaşkanı adayı partiden bağımsız bir kampanya yürütüyor. Aday bir hesap numarası açıyor, bağış topluyor, oradan harcama yapıyor. Bir küçük uçak kiraladık. Su yakmıyoruz, benzin yakıyoruz. Benim hemşerimde para çok, devletin uçağı onda, helikopter onda. Bende para yok, ben gariban bir cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız? Sizden bulacağız. Ateşleyin bakalım. Fırına odun atın biraz. 5 lira, 10 lira, 20 lira yatır ama yatır. Sizin desteğinizle yapacağız bunu. Bir yandan devletin gücüyle yapılan kampanya, öbür yanda milletin gücüyle yapılan kampanya. Bugünden itibaren bekliyorum, Amasya'dan gönlünden ne koparsa, kendini zora sokmayacak şekilde yatır.

Dün akşam bir televizyon kanalında “Demirel nasıl gittiyse, Özal nasıl gittiyse, Ecevit nasıl gittiyse kaybettiğinde o da gider” dedim. A, B, C planı varmış. Herhalde A planı Rize'deki köyünde eve yerleşecek, B planı Üsküdar'daki evine yerleşecek, C Planı Urla'daki evine yerleşecek. Bugün bazı militanlar, ben şey demişim “Özal öldürülmüş ona da o mesajı vermiş” Bunlar ne içiyorlar merak ediyorum, bu kafayı nasıl buluyorlar doğrusu merak ediyorum. Ben demokrasiden bahsediyorum. Demokraside seçimle gelen seçimle gider.

Kaynak: İHA