Karatay Medresesi'nde Ramazan Sohbetleri

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karatay Medresesi'nde Kırmızı Kitaplar Derneğince gerçekleştirilen Yeniden Diriliş Sohbetlerinin konuğu oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksek Arslan ve vatandaşlar, Yeniden Diriliş Sohbetleri'ne katıldı.

Vali Karaloğlu'nun önerisiyle yeniden düzenlenerek hizmete açılan Karatay Medresesi'nde bu tür etkinlikler düzenlenmesini çok önemsediğini belirten Türel, medresede sadece ramazanda değil, her gün etkinlik düzenlenebileceğini aktardı.

"Kaleiçi aslında bir İslam şehri olan Antalya'nın çekirdeği ama maalesef bu kimliğinden çok uzaklaşmış. Dolayısıyla sizler bu programlar vesilesi ile buraları yalnız bırakmadığınızda iyi kötüyü kovuyor." diyen Türel, köprü, park, altyapı, kanalizasyon ve arıtma yaptıklarını, bunun yanı sıra kentte insanların maneviyatını güçlendirecek çalışmalar da yürüttüklerini vurguladı.

Bu tür çalışmaların bir günde netice vermesini beklemenin yanlış olacağını kaydeden Türel, "Antalya'nın ihyası hususunda küçük adımların gelecekte çok önemli sonuçlara vesile olacağını unutmadan buraları zenginleştirelim." ifadesini kullandı.

Antalya'nın tarihinde önemli bir yer tutan, kültürel, sosyal etkinlikler ve eğitim faaliyetleri için yeniden düzenlenen Karatay Medresesi'nde ramazan boyunca 23.00-02.00 saatlerinde sohbet toplantıları olacağı bildirildi.

Kaynak: AA