İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Katar Emiri İle Filistin'i Görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Filistin’de yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ruhani, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani ile telefon görüşmesinde “İslami ülkeler İstanbul oturumunda Filistin’e yapılan zulüm ve cinayetlere karşı uygun bir yanıt vermeli” ifadelerini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını tahrik edici nitelendirerek “Mazlum Filistin halkının Siyonist rejim tarafından öldürülmesi bir cinayet ve dünya kamuoyu için üzücü” dedi.

Ruhani açıklamasının devamında İslami işbirliği teşkilatının İstanbul’da düzenlenecek olağanüstü oturumuna değinerek “İslami ülkeler İstanbul oturumunda Filistin’e yapılan zulüm ve cinayetlere karşı uygun bir yanıt vermeli” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı “İran İslam Cumhuriyeti her zaman Körfez Ülkeleri ile bölge meseleleri konusunda diyalog yapmaya hazır. Ancak maalesef bazı ülkeler diyalog dışında başka bir yöntemi seçmeleri gerektiğini düşünüyorlar. Hiçbir güç bölgede komşuların arasındaki iyi işbirliğin alternatifi olamaz” dedi.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Thani ise ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını ve Filistin halkının İsrail rejimi tarafından öldürülmesini kınayarak “İstanbul’da gerçekleşecek olan İslami işbirliği teşkilatı oturumu bölgenin meseleleri ve problemleri konusunda diyalog yapılması için uygun bir fırsat” dedi.

Kaynak: İHA