Eynesil'de Geleceğin Sporcuları Arandı

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Eynesil'de öğrenciler yetenek taramasına alındı.

Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Eynesil Kapalı Spor Salonundan yapılan taramaya ilçedeki ilkokullarda öğrenim gören 90 öğrenci katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli Proje Koordinatörü Mustafa Adam, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gündür Giresun'da yetenek taraması yaptıklarını söyledi.

Eynesil'de de 90 civarında çocuğun taramasını gerçekleştirdiklerini belirten Adam, şöyle devam etti:

"Burada kurulan kayıt masamızda çocuklarımızın veri girişlerini, fotoğraflarını bilgilerini giriyoruz. Daha sonra boy, kilo kulaç uzunluğu, esneklik, el kavrama, dikey sıçrama testi, kuvvet testi, geriye top atma, çabukluk ve sürat testi olmak üzere sekiz farklı istasyonda çocuklarımızın yeteneklerinin tespitini yapıyoruz.

Bakanlığımız tarafından oluşturulan bilim kurulunun verdiği sonuçla burada üst düzeyde yetenekli olan çocuklar bakanlık tarafından bir merkezde toplanacak. Bu ileriki yıllarda olimpiyatlarda daha üst düzeyde madalya kazanabilmek adına tüm Türkiye'de başlatılmış olan bir çalışmadır."

Kaynak: AA