Demirtaş'ın 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Davası

HDP'li Selahattin Demirtaş'ın, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi Selahattin Demirtaş, seçim çalışmalarından dolayı savunmasını tam olarak hazırlayamadığı gerekçesiyle mazeret sunup duruşmaya katılmadı.

HDP'li Selahattin Demirtaş'ın, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Demirtaş seçim çalışmalarından dolayı savunmasını tam olarak hazırlayamadığını gerekçe göstererek, mazeret sunup katılmadı.

Duruşmada, geçen duruşmanın ses kayıt çözümünün yapıldığı belirtilerek, dosyaya konuldu.

Sanık avukatı, geçen celse ara karar gereği yazılı dilekçelerini ibraz ettiklerini, ayrıntılı olarak da savunmalarını belirttiklerini söyledi. Dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yasanın, anayasaya aykırılığının ciddi bulunmasına ilişkin itirazlarını aktardığını ifade eden sanık avukatı, iç hukuktaki ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin buna ilişkin içtihatlarını da sunarak ayrıntılı olarak açıklamalarını yaptıklarını dile getirdi.

Müdahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, usule ilişkin itirazların reddedilmesini talep etti.

Hakim, sanığın mazeretinin kabulüne, bir sonraki duruşmada hazır bulunması halinde savunmasının alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA