Çerkezköy'de Okuma Yazma Seferberliği

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayan 224 kişi sertifikalarını törenle aldı.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ilçedeki okulların müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, kursların ilçede okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar devam edeceğini belirtti.

Gümüş, "Çerkezköy'de 34 bin 850 öğrencimizi örgün eğitimde okullarımızda eğitiyoruz ama bizim bir de 'hayat boyu öğrenme' diye bir programımız var. Okur yazarlığı olmayan 938 vatandaşa ulaşılıp, 24 ayrı yerde 48 adet kurs açıldı. İlkokulu çeşitli nedenlerle yarıda bırakmış olanlara ise okuma yazma seviye tespit sınavı yapılarak diploma verilmiştir. Kurslarımız ve gayretlerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Kursiyerlerden Tülin Çakıcıoğlu ise, okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "4 tane çocuğum var ve çok zorluklar yaşadım. Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan'ın ve sevgili eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı bu kurslar sayesinde tüm kadınlarımızkendisinde bir güç hissetti. Bir kadın için çok zor bir şey okuma yazma bilmemek, özellikle de bir anne olarak. Neyin nerede olduğunu bilmiyorsun ve ben bu kursta kendi özgüvenimi kazandım. Kendiayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Kaynak: AA