Boko Haram İle Mücadele

Çad Gölü Havzası'nda güvenlik güçleri ile Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmada 15 örgüt üyesi öldürüldü, 53 sivil kurtarıldı.

Nijerya ve Kamerun güvenlik güçleri ile terör örgütü Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmada 15 örgüt üyesinin öldürüldüğü, 53 sivilin kurtarıldığı bildirildi.

Ordu Sözcü Yardımcısı Albay Onyeama Nwachukwu, yaptığı açıklamada, Çad Gölü Havzası'nda Nijerya ve Kamerun ortak güvenlik güçleri ile Boko Haram üyeleri arasında çatışma çıktığını belirtti.

Nwachukwu, çatışmada 15 örgüt üyesinin öldürüldüğünü, 16'sı çocuk, 33'ü kadın 53 sivilin örgütün elinden kurtarıldığını kaydetti.

Kurtarılan sivillerin tedavi altına alındığını kaydeden Nwachukwu, operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildiğini söyledi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram, liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı. Ülkedeki terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalıyor.
Kaynak: AA