Başkan Doğan'dan Palyatif Merkezi'ne Ziyaret

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Doğan'dan Palyatif Merkezi'ne Ziyaret
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olan Alikahya’daki İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde hizmete veren 16 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’ni ziyaret etti. Birimde bulunan hastaları tek tek ziyaret eden Başkan Doğan’a, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sorumlu müdürü Yardımcısı Mehmet Fatih Zer ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Reyhan Aydın eşlik etti. Palyatif Bakım Merkezinde yaklaşık 2 aydır tedavi gören 78 yaşındaki Şükriye Küçük’ü de ziyaret eden Başkan Doğan, Küçük’ün doğum gününü kutlayarak birlikte pasta kestiler.

Ziyareti sırasında konuşan İzmit Belediye Başkanı nevzat Doğan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin açılmasında büyük emeklerinin olduğunu söyleyerek, “Bu hastane için çok uğraşmıştım. Kadın Doğum Çocuk Hastanesi için Avrupa’dan alınabilecek bir kredi vardı. Bu krediyi alabilmek için proje hazırlattım böylelikle krediyi almaya hak kazandık. Büyük emekler sonucunda hastanenin kurdelesini kesmekte bana nasip olmuştu. Palyatif bakım bazen gözden kaçan, bir hizmet dalı. Bununla ilgili bakanlığımız Türkiye genelinde çok güzel bir çalışma başlattı. Bu hastanemizde de bu çalışmanın en güzel örneğini görüyoruz. Başhekimimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İzmit Belediyesi olarak bizde hasta yakınlarına ve gerektiğinde de hastalara psikoterapi yapabilecek uzman bir psikoloğumuzu onların hizmetine sunduk. Her şey vatandaşımızın daha sağlıklı ve huzurlu olması için” dedi.

Kaynak: İHA