Antalya OSB'de Simülasyon Yarışması

Genç Organize Sanayi Derneği ile Endüstri Mühendisliği Derneği, işletme sorunlarının teknoloji tabanlı çözümleri için ortaklaşa Simülasyon Arenası Yarışması düzenleyecek.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarışmada öğrencilere, Antalya OSB'deki fabrikalardan alınan gerçek vakalar üzerinde uygulama yapma fırsatı sunulacak. Antalya'da ilk kez, 13 farklı üniversiteden 48 öğrencinin katılımı gerçekleşecek yarışma, iki etaptan oluşacak ve 7 Temmuz'da sona erecek.

Endüstri ve işletme mühendisliği öğrencilerinin bilgi ve becerilerini ortaya koyacağı simülasyon arenası projesi ile işletmelerin veri toplama, analiz etme ve bunları karar verme sürecinde kullanma ile ilgili becerilerinin geliştirilmesi, endüstri mühendislerinin çalışma alanları ile ilgili farkındalıkların artırılması, öğrenciler için ise iş hayatına atılmadan önce, simülasyon becerilerini güçlendirmek için reel örneklere ulaşmaları hedefleniyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yaptığı açıklamada, genç sanayici ve mühendislerin, üretimde karşılaşılan sorunlara bilimin ışığında çözüm araması, ellerini taşın altına koyması, örnek bir birliktelik yapması ve sektörün gelişimi adına önemli bir yarışma yapılacağını kaydetti.

Projenin, dernekler arası işbirliğinin verimliliğine dikkat çeken güzel bir örnek olduğunu belirten GENÇ OSD Başkanı Canan Gürkan da şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öğrencilerin öğrenim hayatında gerçek vakalar üzerinde çalışmaları ve analiz imkanı bulmaları ileride iş hayatlarını kolaylaştıracak tecrübeye sahip olmasını sağlayacaktır. Şirketlerimizin ikinci ve üçüncü kuşakları olarak yeni yönetim anlayışını benimsemeli ve karar mekanizmasını daha bilimsel yöntemleri kullanarak kurmalıyız. EMD ile imzaladığımız protokol hem şirketlerimizdeki operasyonel süreçlerimize katkı sağlayacak hem de ileride açılması planlanan olası mühendis kadrolarında tecrübeli öğrencileri tercih etmemize yol açacaktır."

Kaynak: AA