AKAMİB'in Nisan İhracatı 49 Milyon Doları Aştı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, 2018 yılı Nisan Ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre, Nisan Ayı ihracatının 49 milyon 701 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, 2018 yılı Nisan ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatının, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla, yüzde 11,6 oranında artış gösterdiğini belirten Kılıçer, sektörün Nisan ayı Türkiye toplam ihracatındaki payının yüzde 3 olduğunu söyledi.



AKAMİB ihracatının Nisan Ayında 49 milyon 701 bin dolar olarak gerçekleştiğini aktaran Kılıçer, 4 aylık ihracatın 197 milyon doları aştığını ifade etti.

AKAMİB ihracatında birinci sırada yüzde 65 pay ile 32 milyon 279 bin dolar ihracatı olan Mobilyalar ürün grubunun yer aldığını kaydeden Kılıçer, en çok artışın yüzde 41 oranıyla Orman Tali Ürünler ürün grubunda yaşandığı bilgisini verdi.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün Nisan ayında en önemli pazarının Irak olduğunu vurgulayan Kılıçer, "AKAMİB ihracatında Irak pazarını Almanya ve İsrail takip etti. Cezayir ise nisan ayında yaklaşık yüzde 134 oranında artış ile AKAMİB ihracatında dikkatleri üzerine çekti. Türkiye sektör ihracatında ise Yunanistan, yaklaşık yüzde 77 artış ile göze çarptı" dedi.

Kaynak: İHA