17. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen etkinliğe bu yıl 60 sualtı fotoğrafçısı katılıyor Etkinliğin kurucularından Doç Dr. Hakan Öniz: 'Bu etkinlik turizme çok büyük katkıları oldu. Buraya gelen yabancı sualtı fotoğrafçıları, ülkemizi daha sonra uluslararası platformlarda tanıtacak'

Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından organize edilen 17. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Tekirova Mahallesi'nde bir otelde gerçekleştirilen açılış töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, etkinliğin düzenlenmeye başladığı ilk günden bu yana her türlü desteği sağladıklarını söyledi.

Etkinliği çok önemsediklerini belirten Yüksel, "Sualtı arkeolojisi ile turizmi birleştirdiği için Kemer Sualtı Günleri çok önemli bir etkinlik. Hem Kemer'in tanıtımına katkı sunuyor hem de bilimsel çalışmalara ışık tutuyor. Program UNESCO tarafından da destekleniyor." dedi.

Kemer Sualtı Günleri'nin düzenleyicilerinden Doç. Dr. Hakan Öniz ise uluslararası arenada Türkiye'yi tanıtma açısından büyük bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Öniz, "Haritada Türkiye'nin yerini gösteremeyecek olan insanlar, Kemer diye bir bölge olduğunu ve burada sualtı fotoğrafçılığı yapıldığını biliyor. Etkinlik, Türkiye'ye bilimsel sualtı çalışmalarının ve fotoğraflarının geldiği noktayı göstermektedir. Bu etkinlik turizme çok büyük katkıları oldu. Buraya gelen yabancı su altı fotoğrafçıları, ülkemizi daha sonra uluslararası platformlarda tanıtacak. Türkiye'nin sualtı kültür mirasının korunması alanında önemli bir altyapısı olduğunu dünyanın önüne koymuş durumdayız." diye konuştu.

Almanya Sualtı Federasyonu Başkan Yardımcısı Watte de Kemer'de düzenlenen etkinliğin bir benzerinin Almanya'da da yaptıklarını anlatarak, Kemer'e ilk defa geldiğini söyledi.

Daha çok Kaş'ta dalış yaptığını belirterek, etkinlik kapsamında Kemer'de ilk defa dalış yapacağı için heyecanlı olduğunu kaydetti.

Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan ve 20 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek Kemer Sualtı Günleri kapsamında sualtı görüntüleme yarışmaları düzenlenecek.

Kemer'in kıyılarında çekilecek fotoğraflar ve videolar, uluslararası jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlere ödül verilecek.

Etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra, Rusya, Almanya, İran, Polonya, Suriye, İsviçre ve Mısır'dan 60 sualtı fotoğrafçısı katılıyor.
Kaynak: AA