'Ver Elini Kardeşim' Projesi

Proje çerçevesinde Suriyeli gençlere yönelik Altınözü Boynuyoğun Konaklama Merkezi'nde şenlik düzenlendiAntakya Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ağca: 'Ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli gençlerin Türk gençleriyle uyumunu sağlamak amacıyla birçok etkinlik organize ediyoruz'.

'Ver Elini Kardeşim' Projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunca (UNICEF) hazırlanan ''Ver Elini Kardeşim Projesi" kapsamında Suriyeli gençlere yönelik Altınözü Boynuyoğun Konaklama Merkezi'nde şenlik düzenlendi.

Türkiye'de misafir edilen Suriyeli gençlerin sosyal uyumlarını sağlamak amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde Antakya Gençlik Merkezi üyeleri, Suriyeli gençlerle bir araya gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında sandalye kapmaca, halat çekme, yumurta taşıma, ip atlama ve çuval yarışları yapıldı.

Antakya Gençlik Merkezi Gençlik Lideri İhsan Ağca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ver Elini Kardeşim Projesi" ile ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin sosyal uyumlarını sağlamak için çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Suriyeli ve Türk gençlerin oryantasyonunun oluşması için birçok organizasyon düzenlediklerini ifade eden Ağça, "Ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli gençlerin Türk gençleriyle uyumu sağlamak amacıyla birçok etkinlik organize ediyoruz. Kültürel geziler, piknikler, doğa yürüyüşleri ve sportif müsabakalar organize ediyoruz. 2 yıldır devam eden çalışmamız 2019 yılına kadar devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA