Vali Yıldırım, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Muş Valisi Aziz Yıldırım, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muş Öğretmenevi konferans salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yıldırım, Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının en başında gelen ise seçimlerin geldiğini söyledi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

Seçimlerin özgür yapılması gerekmektedir. Seçimlerde insanlarımız, köylerimizde gerekse de mahallelerinde hangi partiye oy vermeyi arzu ediyorsa o partiye oy vermeli. Bizde bunun için gayret gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi 30 Nisan itibari ile seçim sürecine girdik ve 24 Haziran 2018 tarihi itibari ile hep birlikte güzel bir şekilde demokrasiye ve kendimize yakışır bir şekilde seçimleri yapacağız. Bu seçimlerde önceki seçimlerde olmayan bir şey var. İlk defa cumhurbaşkanımızı seçeceğiz."

Terörü memleketin gündeminden çıkarmak için gayreti sarf ettiklerini belirten Yıldırım, "Seçim diyorsak insanların demokratik bir ortamda özgürce kendi iradelerinden bahsediyoruz. Peki, teröristlerin yaptığı ne? Bunun demokrasi ile özgür iradenin ortaya çıkmasıyla, seçimle, hukukla, adaletle herhangi bir alakası var mı? Hiçbir devlet askerine, polisine, öğretmenine, masum vatandaşına silah çekeni kabul etmez. Onun için hep birlikte bu terörü alt etmemiz lazım. Bunlara kesinlikle fırsat vermeyin." diye konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Turgay Yorulmaz, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü personeli ile muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA