Vali Balkanlıoğlu Seçim Öncesi Parti İl Başkanlarıyla Toplantı Yaptı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sükunet, karşılıklı anlayış ve dayanışma içerisinde geçmesi için partilerin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Valilik makamında düzenlenen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, emniyet görevlileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını seçmek ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere 24 Haziran'da sandık başına gideceğini anımsattı.

Partilerin ve adayların bu seçim yarışında birbirlerine centilmence davranması gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Birbirleriyle karşılaştıklarında başarılar dilemeleri çok önemli. Önceden kavgalar filan olurdu. Mesela iki siyasi partinin adayı, aynı sokakta seçmenleri selamlarken ya da esnafı gezerken karşılaşıyorlar. Orada birbirlerine laf atmalar, kendileri olmasa bile çevresindeki kişiler ufak tefek kavgalar çıkarıyor. Bu görüntüler vatandaş nezdinde de son derece olumsuz etki doğuruyor." diye konuştu.

- Bayrak asma yarışı çevre kirliliğine dönüyor

Balkanlıoğlu, partililerin kavga etmesinin işi başarıp bütün oyları toplayacak anlamına gelmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla burada son derece huzurlu ve mutlu bir seçim geçirebilmemiz için toplandık. Sizin bizden bir isteğiniz, dileğiniz olursa yardımcı olmak elbette boynumuzun borcu. Adaylarımızın, parti genel başkanlarımızın sağ salim buraya gelip propagandasını rahatça yapıp güvenlik endişesi hissetmeden buradan ayrılmasını istiyoruz. Bunu sağlamak bizim görevimiz. Bunu yaparken partiler kendilerini ön plana çıkarmak, daha güçlü görünmek için her tarafı bayraklarla donatmak istiyorlar. Ne hikmetse 'Filanca parti bütün sokaklara hakim, dolayısıyla bu parti işi götürüyor.' intibahı verme gibi bir güdü oluyor. Bu da görüntü ve çevre kirliliğine, lüzumsuz masrafa neden oluyor. Bu konuda bayrak yarışına girilmezse iyi olur."

İl başkanları da çevre kirliliği, aşırı bayrak asma gürültü kirliliği konularında çok dikkatli olup vatandaşı mağdur etmeyeceklerini, seçim propagandası yaparken kavga ve tartışmalardan uzak duracaklarını kaydetti.

Kaynak: AA