Tarsus'ta Gübre Kokusuyla Mücadele Çalışmaları

Tarsus Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlardan gelen gübre kokusu şikayetleri üzerine, kokuyu engellemeye yönelik çalışma başlattı.

Belediyen yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen gübre kokusu şikayetleri nedeniyle harekete geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Şevket Can, gübre ihtiyacının olmadığı dönemlerde uygun olmayan tarımsal alanlarda, büyük oranda kontrolsüzce gelişi güzel gübre boşaltıldığını tespit ettiklerini kaydetti.

Kontrolsüzce terk edilen atığın, araziyi kullanılamaz hale getirdiğini aktaran Can, "Bu sorun uçucu organik asitler nedeniyle, kötü koku, sinek, böcek gibi vektör kaynağı da olduğundan sıklıkla çevrede yaşayan halkın şikayetlerine neden olmakta ve çevre sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Atık olarak nitelendiğinde bu gübreler, ciddi çevre problemleri oluşturabilecek potansiyele sahiptir. İlçemiz genelinde çevre sorunlarına sebep olan sorunların giderilmesi için koordinasyon içinde çalışmalarımız sürmektedir." ifadesini kullandı.

Can, tarımsal alanlarda bilinçli gübre kullanımın önüne geçilmesi açısından vatandaşları uyardığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA