Sarayköy'de 378 Kişi Ev Sahibi Oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Sarayköy Belediyesi işbirliğiyle ilçede yapılan konutların kura çekiminde 378 kişi ev sahibi oldu.

Sarayköy Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Trafo Mahallesi'nde yapılan konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekim töreni düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesin hayalinin bir ev sahibi olmak olduğunu belirterek, insanların başlarını sokacağı bir ev hayalini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Eskiden ev sahibi olmanın güçlüğüne dikkat çeken Zolan, "Bazen bir ömür harcanıyor ev sahibi olmak için. Çok şükür ülkemiz belli bir istikrara kavuştu. Artık ev sahibi olmak bir o kadar da kolaylaştı. Geçmişte kooperatifler vardı. Hem kooperatif hem kira ödenirdi. Enflasyon yüksek olduğu için bankadan kredi çekip ev sahibi olmak da yoktu. Şükür ülkemiz çok iyi noktaya geldi. Ev sahibi olabilmeyi Rabbim herkese nasip etsin. Sarayköy Toplu Konutlarının hak sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş da, yıllardır hayalini kurdukları projenin birini daha gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Göreve gelmeden önce böyle bir ihtiyacın olduğunu, Sarayköy'de çok fazla asgari ücretle yaşayan ve ev sahibi olmakta zorlanan vatandaşlarımız olduğunu gördük. Elimizi taşın altına koyduk ve 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde söz verdiğimiz toplu konut projesini geçen yıl itibariyle başlatmıştık. Bugün kura çekimini yapıyoruz. Böyle bir projenin ilçemizde hayata geçmesinden dolayı büyük onur ve gurur duyuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

TOKİ Uzmanı İbrahim Ethem Topçu da gerçekleştirdikleri inşaatlarla Türkiye'nin en aktif kurumu olduklarını, bütün belediye ve kaymakamlıklarla proje ürettiklerini kaydetti.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya'nın da katıldığı törende, 122 metrekarelik 3+1 ve 85 metrekarelik 2+1 şeklindeki konutlar için Sarayköy Noterliği huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 378 kişi ev sahibi oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın çektiği kurada ismi yazan Meryem Durmaz, sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: AA