Samsun Büyükşehir Belediyesi, Mama Fabrikası Kuruyor

Samsun Büyükşehir Belediyesince sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarında bakılmaları amacıyla Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi için mama üretim fabrikası kuruluyor.

2013 yılında 165 dönüm arazi üzerinde kurulan ve ameliyathane, röntgen ve ultrason birimlerinden oluşan tam donanımlı veteriner kliniği, kedi kasabası, sevgi evi, sahiplendirme alanı, yavrulu bölümler ve hayvan mezarlığından oluşan tesis, Türkiye'nin en modern bakım merkezi özelliğini taşıyor.

Bakım merkezinde, 515 kedi ve 520 köpek korunurken, yılda 3 bin köpek ve bin 500 kedi kısırlaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, yaptığı açıklamada, yıl sonunda mama üretimine geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hayvanların gıda ihtiyacını düzenli olarak sağlamak için fabrikayı kurmak istediklerini belirten İşler, şunları kaydetti:

"Burayı kurmamızın amacı, hastanelerden ve askeriyeden bize tencerelerde kalan yemekler geliyordu. Yemeklerin az geldiği günlerde pişmiş yemek olduğu için fazla dayanmıyordu. Bunları çöpe atmayıp, konserve mama şeklinde üretip, hem buradaki hayvanlarımızın gıda ihtiyacını sürekli hale getirmeyi, hem de çevre illere de dağıtabilmeyi düşündük. Fazla gelen mamaları soğuk hava depolarımızda tutarak, ilerleyen zamanlarda yemek eksildiğinde buradan takviye edeceğiz."

Kaynak: AA