Özbekistan Büyükelçisi Agzamhadjaev'den İMKON'a Ziyaret

İMKON Başkanı Tellioğlu: 'Büyükelçi Agzamhadjaev ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, başta müteahhitlik ve inşaat malzemeleri üretimi olmak üzere çeşitli sektörlerde Özbekistan'da çalışma kararı aldık'.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Agzamhadjaev ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde, müteahhitlik ve inşaat malzemeleri üretimi başta olmak üzere çeşitli konularda Özbekistan'da çalışma kararı aldıklarını bildirdi.

İMKON'dan yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Agzamhadjaev ve beraberindeki heyet, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tellioğlu, görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, inşaat sektöründe Türkiye genelinde yaşanan durgunluğu gidermek ve İMKON üyesi müteahhitlerin yurt dışında iş yapmalarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Türkiye'nin inşaat sektöründeki tecrübesini başta Afrika olmak üzere, Orta Asya ve Özbekistan'a taşımak istediğini vurgulayan Tellioğlu, Agzamhadjaev ile yaptıkları görüşmeler çerçevesinde, başta müteahhitlik ve inşaat malzemeleri üretimi olmak üzere çeşitli sektörlerde Özbekistan'da çalışmaya karar verdiklerini kaydetti.
Kaynak: AA