Mersin'de İki Gencin Öldüğü Trafik Kazası Davası

Motosiklet sürücüsü iki gencin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin davada tır sürücüsünün yargılanmasına devam edildi.

İçel'de motosiklet sürücüsü iki gencin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili tutuksuz tır sürücüsünün "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İçel 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesine, hakkında adli kontrol kararı bulunan tutuksuz sanık Adnan D. katılmazken, kazada yaşamını yitiren Türkiye Motosiklet Federasyonu sporcusu Yunus Emre Karan ve Abidin Gül'ün yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, bilirkişi raporuna göre, sanığın yüzde 60'lık oranla asli kusurlu olduğunu, ölenlerin ise yüzde 40'lık tali kusuru bulunduğunu söyledi.

Daha sonra söz verilen Gül'ün annesi Fatma Gül ise sanıktan şikayetçi olduğunu olduğunu belirterek tutuklanmasını istedi.

Baba Halil Gül de bilirkişi raporundaki yüzde 40'lık kusur oranına itiraz ederek, tır şoförüne verilen kusur oranını az bulduğunu ifade etti.

Karan'ın eşi Nilgün Kara ise konuşmasında gözyaşlarını tutamayarak, "Eşim ve arkadaşının kaskındaki kamera kayıtlarını ben de izledim. Sanık ifadesinde eve hapsolduğunu söylemiş. Ben onu sosyal medya üzerinde takip ediyorum. Ailesi ve çocuklarıyla birlikte pikniğe gidiyorlar. Ama ya biz..." dedi.

Baba Ali Karan da kask kamerasındaki kayıtlarda şoförün yola kontrolsüz çıktığını iddia ederek, "Her şey açık görünüyor. Raporlar ortada ama sanık hala tutuksuz yargılanıyor. Ben adalet istiyorum." diye konuştu.

Karan'ın annesi Hatice Dilek Çetinkaya de "Biz iki aile olarak fidanlarımızı, çocuklarımızı kaybettik. Ben oğlumu, diğer aile de en büyük oğullarını kaybetti. Bu acıyı yaşarken karşı tarafın da tutuklanarak, cezalandırılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı ise bilirkişi raporundaki kusur oranını kabul etmediklerini söyledi.

Cumhuriyet savcısı da bilirkişi raporuna ilişkin takdiri mahkeme heyetine bıraktığını belirterek, eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise tutuklamaya yönelik talepleri reddederek, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için erteledi.

- Olay

Türkiye Motosiklet Federasyonu sporcusu olan Yunus Emre Karan ile arkadaşı Abidin Gül'ün kullandığı motosikletler geçen yıl kasım ayında merkez Yenişehir ilçesi 34. Cadde'de tırla çarpışmıştı.

Karan, kazanın ardından olay yerinde hayatını kaybetmiş, Gül ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı İçel Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşamını yitirmişti.

Kazayla ilgili davanın ilk celsesinde mahkeme savcısı mevcut delil durumu nazara alınarak sanığın tutuklanmasını talep etmişti. Mahkeme heyeti ise sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar vermiş, daha sonra bulunduğu ilde mahkemeye çıkartılan sanık adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA