Manisa'da Ramazan Yardımları

Manisa Valiliği öncülüğünde ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımlar için koordinasyon merkezi kuruldu.

Kurulan koordinasyon merkeziyle Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ve belediyelerinin yardım müdürlükleri ve bazı STK’lar, ihtiyaç sahiplerinin isimlerine göre yardım dağıtımına başladı.

Cansuyu Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır hayalini kurdukları ve olması için gayret gösterdikleri uygulamanın Manisa Valiliği öncülüğüne bu sene hayata geçirildiğini söyledi.

Akova, "Valilik bünyesinde bir koordinasyon merkezi oluşturduk. Herkes ramazanda yardım edeceği ailelerin bilgilerini oluşturduğumuz koordinasyon merkezinde veri tabanında toplayacak. Mükerrer yardımların önüne geçebilmek adına çok güzel bir uygulama olacak. Valilik her birime yardım alacak kişilerin isimlerini verecek ve herkes bu isimlere göre dağıtım yapacak. Bu daha fazla aileye ulaşılmasına vesile olacak güzel bir uygulama." dedi.

Dernek olarak ilçeler dahil toplamda 600 ailenin ramazan ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Akova, "Dağıtıma yardımcı olmak isteyen gönüllüleri bekliyoruz. Yardımda bulunmak isteyenler, ekstra gıda yardımı, bazı büyük marketlerin alışveriş çeklerini alarak da destek olabilir." diye konuştu.

Kaynak: AA