Güroymak'ta Kitap Okuma Kampanyası Başlatıldı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Destegül Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Dernek Başkanı Celalettin Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmaları ve okumanın önemine dikkat çekmek için kampanya başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda vatandaşların kitap yardımlarını teslim alarak okumak isteyen kişilerle buluşturduklarını anlatan Doğru, "Amacımız bir kişiye daha kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek. Bunu başardığımız takdirde çok mutlu oluruz. Yetişkin ve gençlerimizin kendilerini farklı konularda geliştirmeleri, genel kültürlerini arttırmaları ve üretkenliklerini geliştirmeleri anlamında sürekli kitap okumaları gerekir." dedi.

Doğru, genç neslin doğru kullanılmadığında internet tehdidiyle karşılaşabileceğini vurgulayarak, "Çocuklarımızın zihni çok açık ve berrak. Öğrenmeye çok açıklar. Onları televizyonun, internetin esiri yapmamamız lazım. Çok çabuk öğreniyorlar. İşte bu aşamada onlara böyle etkinliklerle faydalı şeyleri aşılayabilir, zihinlerini ve hayal güçlerini geliştirebiliriz." dedi.

Kaynak: AA