Filistin Büyükelçiliğine Destek Ziyaretleri

Türkiye KamuSen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'ya ayrı ayrı dayanışma ziyaretinde bulundu.

Filistin Büyükelçiliğine Destek Ziyaretleri
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Federasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı nedeniyle Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'ya ayrı ayrı dayanışma ziyaretinde bulundu.

Önder Kahveci, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, İsrail'in kurulduğu günden bu yana kan ve gözyaşının adresi olduğunu söyledi.

Kahveci, "Dünyada barış ve huzur ancak bütün inançlara saygı çerçevesinde geliştirilecek bir sürecin sonunda, Kudüs'ün maneviyatına halel getirmeden, evrensel hukuka ve tarihi gerçeklere uygun bir çözümle gelecektir." diye konuştu.

ABD'nin bütün dünyayı karşısına alarak Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasının bölgedeki gerginliği bir kat daha artırdığını vurgulayan Kahveci, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki zalim ve işgalci İsrail ile İslam'a karşı haksızın yanında alenen yer alan ABD, dünyada yalnız kalmaya mahkum olacaktır. Ellerine masum kanı bulaşan İsrail ve ABD, kendi yaktıkları bu ateşin yakıcı azabını elbet birgün tadacaktır."

- "ABD'nin kararı savaş kışkırtıcılığıdır"

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, ABD büyükelçiliğinin taşınma kararının diplomatik bir karar değil, savaş kışkırtıcılığı olduğunu söyledi.

Zengin, "Tüm varlığımızla Filistin halkının yanındayız. BASK olarak, İsrail'in Gazze katliamını lanetliyor, şehitleri saygıyla anıyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu da Büyükelçi Mustafa'ya destek ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA