Bulanık'ta 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Bulanık ilçesindeki Türk Telekom Ortaokulunda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Türk Telekom Ortaokulunda öğrencilerce çeşitli dallarda hazırlanan projeler, okulun giriş katında düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ile beğeniye sunuldu.

Fuarın açılışı, Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan tarafından protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Uzan ve beraberindekiler, açılışın ardından fuardaki stantları gezerek, sergilenen projeleri inceledi ve öğrencilerden bilgi aldı.

Fuar ziyaretinin ardından öğrencilerle söyleşen Uzan, yaptığı konuşmada, bu tarz çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Üretkenliğin ve bilimin, öğrencilerin yarınlarına ve hayallerine kavuşmasına katkı sağlayacağını aktaran Uzan, şunları kaydetti:

"Eğitim, üretimle olur, üretim de bilimle olur. Biz gençliğimizi iyi yetiştirirsek, onları bilime yönlendirirsek Türkiye'nin geleceği de o kadar aydınlık olur. Sizler ne kadar donanımlı olursanız o kadar başarılı olursunuz. Bu projeyi yürekten destekliyorum ve bu fuarlara elimden geldiğince katkı yapmaya, katılmaya çalışıyorum. Türkiye, yabancıların geliştirdiği buluşlarla değil Türk insanının buluşlarıyla tüm dünyaya örnek olsun."

Uzar, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte de bu tür projelerin devam ettirilmesini istedi.

Okul Müdürü Sinan Aydoğdu ise katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Fuar açılışına, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Daştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, İlçe Sağlık Müdürü Rıdvan Selvi de katıldı.

Kaynak: AA