Balıkesir'de Kuvayı Milliye Günü Kutlandı

Balıkesir'de Kuvayı Milliye Günü törenlerle kutlandı.

Kuvayı Milliye Anıtı'na protokolün Türkiye haritalı çelengi bırakmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir'in ülkesinin istiklali için varını yoğunu canı pahasına feda etmeye hazır olduğunu tarihin her döneminde ispatladığını söyledi.

Balıkesir'in, vatanperver ruhunu 15 Temmuz’da olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nda da sergilediği milli ve onurlu duruş ile sonuna kadar gösterdiğini ifade eden Kafaoğlu, şunları söyledi:

"Bu topraklarda yaşayan herkes bu nadide vatanın elde edilmesinde zorluklarla mücadele edilerek, bugünlere gelindiğinin bilincindedir. Şehrimizin her evladı, yetiştiği konum ve tarih itibariyle Kuvayı Milliye şuurunu yaşatmak için çalışmaktadır. Dün milli mücadele yıllarının kahramanları, şanlı ecdadımız hangi iç ve dış düşmanlarla mücadele etmişler ise bugün bizlerde aynı maskeye bürünmüş hainler ile mücadele etmekteyiz. Geçmişte, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için geçit vermediğimiz bu topraklarda bugünde asla geçit vermeyeceğimizin bilincindeyiz."

Kuvayı Milliye'nin başkenti Balıkesir'e sahip çıkmaya son nefeslerine kadara devam edeceklerini belirten Başkan Kafaoğlu, "Bu bağlamda Kuvayı Milliye ateşinin ilk kez Balıkesir’de yakıldığı bu tarihi gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anar, istiklaline tutkuyla bağlı olan Tüm Balıkesirli hemşehrilerimizin Kuvayi Milliye gününü kutlarım." dedi.

Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, gaziler, askeri ve siyasi erkan ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA