Antalya Ve Burdur'da İlk İftar

Kepez Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrası yoğun ilgi gördü Burdur Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ramazanın ilk iftarını şehit ve gazi aileleri için verdi.

Antalya ve Burdur'da ramazanın ilk iftarı yapıldı.

Kepez Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ezanın ardından vatandaşlar, din görevlilerinin duasıyla bu yılki ilk orucunu açtı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AA muhabirine, ilçelerinde ramazan ayının oldukça güzel ve hareketli geçtiğini belirterek, Antalya'nın en yoğun ramazan etkinliklerinin Kepez'de gerçekleştirildiğini söyledi.

Tütüncü, ilçedeki 66 mahallenin tamamında iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, "İftar sofralarında 100 binden fazla hemşehrimizle birlikte olacağız. Ramazanın güzelliğinin şehre geldiğini herkese hissettiriyoruz. Bu anlamda çok güzel bir etkinlik oluyor. Hemşehrilerimizle yılda bir defa aynı sofranın etrafında bir araya gelmek, birlikte yaşama hukukunu da güçlendiriyor." diye konuştu.

İftar sofralarının yanı sıra teravih namazlarından sonra ikram çeşmeleriyle farklı ramazan lezzetlerini hemşehrileri ile buluşturduklarını da anlatan Tütüncü, her gün ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, destek verdiklerini kaydetti.

- Burdur

Burdur Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ramazanın ilk iftarını şehit ve gazi aileleri için verdi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Avşar Han'da düzenlenen iftara yaklaşık 350 kişi katıldı.

Ezan okunmasıyla oruç açıldı, dua edildi.

Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, yaptığı konuşmada, ramazanın Türk milleti ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Türk milletinin Orta Asya'dan Anadolu coğrafyasına geldiği günden bugüne kadar bu toprakları kanla suladığını belirten Balcıoğlu, Anadolu'nun vatan olması uğruna şehitler verildiğini dile getirdi.

Balcıoğlu, şehitleri minnet ve rahmetle andıklarını vurgulayarak, "Şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz. Gazilerimizden ahirete intikal edenlere rahmet, aramızda bulunanlara da aileleriyle birlikte uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz." dedi.

Başka ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığını korumak için Kore gibi uzak diyarlara da bu milletin evlatlarının gittiğine dikkati çeken Balcıoğlu, kamu kurumu temsilcilerinin, şehit yakınlarının ve gazi ailelerinin her daim hizmetinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA