Ünye'de Bu Yıl 93 Kilometre Yol Asfaltlanacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde 2018 yılında 93 kilometre asfalt çalışması yapılacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yol çalışmaların devam ettiği önemli güzergahlardan biri olan Gölevi Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Saraçlı Mahallesi, Şeyh Yunus Emre Türbesi ve Saca Mahallesi grup yolunda incelemelerde bulundu.

Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 12 kilometre uzunluğundaki yolun 4,75 kilometresinde sıcak asfalt serim çalışmalarının tamamlandığını aktararak, kalan kısımlarda ise toprak işleri, kazı dolgu ve sanat yapısı çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesinin Ünye'de bugüne kadar 147 kilometre asfalt yol çalışması yaptığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Büyükşehir olmadan önce bir kilometre dahi sıcak asfaltı olmayan güzel Ünyemizi, 48 kilometre sıcak asfalt ve 99 kilometre sathi asfalt yola kavuşturduk. Kaldığı yerden devam eden yol çalışmalarımız tamamlandığında ilçemiz parmakla gösterilecek bir görünüme kavuşacak. Ünye ilçemizde bu yıl 93 kilometre asfalt çalışması yapacağız. 12 kilometre uzunluğa sahip Saca, Saraçlı, Hamidiye, Gölevi ve Çınarcık Mahallesi ile üç noktadan direkt şehir merkezine bağlanan Şeyh Yunus Emre yolunun 4,75 kilometresinde sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Kalan kısımlarda ise toprak işleri, kazı dolgu ve sanat yapısı çalışmaları devam ediyor. Yolumuzda bu zamana kadar 3 bin metreküp taş duvar, yağmur suyu çalışmaları kapsamında 300 metre koruge boru ve bin 246 metre drenaj borusu kullanıldı. Öte yandan Aydıntepe-Ataköy- Yavi Mahallesi grup yolu ile İnkur-Düzsaylan-Güzelkale Mahallesi grup yolunda sathi asfalt öncesi yol onarımı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde sıcak asfalt öncesi zayıf zemin iyileştirme ve kazı dolgu çalışması devam ediyor."

Kaynak: AA