Trabzon'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Vali Yücel Yavuz: 'Şehrimizde gayet olumlu, sakin ve huzurlu bir şekilde seçimlerin olacağını öngörüyoruz'.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "Şehrimizde gayet olumlu, sakin ve huzurlu bir şekilde seçimlerin olacağını öngörüyoruz." dedi.

Yavuz, Valilik A Toplantı Salonu'nda düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin il genelinde huzur ve güven ortamı içinde gerçekleştirilmesi noktasında şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmaları değerlendireceklerini belirtti.

Seçime katılacak hem siyasi partilerin hem milletvekili aday adaylarının hem de cumhurbaşkanı adaylarının Trabzon'da yapmayı düşündükleri faaliyetlerle ilgili güvenli, huzurlu ortamın sağlanması için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Yavuz, bundan sonrasını da planladıklarını vurguladı belirtti.

Yavuz, çalışmaları, ilgili birimlerin koordinasyonu sayesinde ortaya koyulan yol haritası çerçevesinde yürüteceklerine dikkati çekerek, "Bununla ilgili 15 Mayıs yani bugün itibarıyla neredeyiz, ne yaptık, ne yapacağız, bunu değerlendireceğiz? Bu konuya ilişkin arkadaşlarımızın çalışmalarını değerlendireceğiz. Hem ilçeler bazında hem de genel anlamda değerlendirme yapacağız." diye konuştu.

Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili 7/24 bilgi akışımız var, yapılan tüm çalışmalar hakkında bilgiler akıyor, tedbirler anında iletiliyor. Çok şükür ilimizde geçmişteki seçimlerde, yakın zamanda yapılan seçimler de dahil olmak üzere herhangi bir sorun yaşamadık, inşallah bu sefer de yaşanmayacak. Şehrimizde gayet olumlu, sakin ve huzurlu bir şekilde seçimlerin olacağını öngörüyoruz. Bu da hepimizin gayretleriyle olacak."

İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Ali Münir Gümüşbaykal, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet amirlerinin katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA