Samsun'dan Kısa Kısa

Çarşamba ilçesinde Engelli Olimpiyatları düzenlendi.

İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince organize edilen etkinlik, Çarşamba Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Programda engelli çocuklar, survivor parkuru, 50 metre koşu, çuval ve yumurta yarışı, bilek güreşi ile halat çekme yarışmalarında birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Etkinlikleri, Kaymakam Mustafa Güney, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın ile vatandaşlar takip etti.

- Havza'da baca yangını

Havza'da bir evin bacasında çıkan yangın hasara neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, Memduhiye Mahallesi Trafo Sokak'ta Mehmet Şimşir’e ait tek katlı evin bacasından yoğun duman çıkması üzerine itfaiyeye haber verildi.

İtfaiye ekibinin müdahalesiyle bacada başlayan ve kısmi olarak eve yayılan yangın, kısa sürede söndürüldü.

Yangın nedeniyle zarar oluşan evde yaşayan ve panik yaşayan Selvinaz Şimşir'e (80) 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi.

- Kavak'ta "Cenaze Hizmetleri" kursu

Kavak Halk Eğitimi Merkezi ile Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle "Cenaze Hizmetleri" kursu açıldı.

Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun bu yıl ikincisinin düzenlendiğini söyledi.

Kurs eğitmeni olarak Mustafa Kalelioğlu'nun görevlendirildiğini belirten Bilen, 32 saat süreli kursa 18 yaşındaki 12 kursiyerin katıldığını, kursun ardından katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti.

Kalelioğlu da kursiyerlere ölüyü yıkama, kefenleme ve defin işlemlerinin yanı sıra şehit cenaze törenleri hakkında bilgi verileceğini anlattı.

Kaynak: AA