Ramazanın İlk Teravihi

Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da halk, ramazanın ilk teravihinde camilere ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman'da halk, ramazanın ilk teravihi nedeniyle camilere akın etti.

Malatya'daki tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde teravih öncesi İl Müftüsü Ümit Çimen, ramazanla ilgili vaaz verdi.

Çimen, Kur'an-ı Kerim'in ramazan ayında indirildiğini belirterek, "Ramazanda bizim bilmediğimiz nice güzellikler var. Allah bizi ayların sultanına kavuşturdu, Allah bizi gecelerin sultanına kavuşturmayı nasip etsin." diye konuştu.

Vaazın ardından vatandaşlar ilk teravihi kıldı.

Darende ilçesinde ise vatandaşlar, ilk teravih namazını 14. yüzyılda inşa edilen Somuncu Baba Camisi'nde kıldı.

Bazı vatandaşlar ise namaza çocuklarıyla geldi. Camilerde İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinliler için de dua edildi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta ilk teravih dolayısıyla Ulu Cami'de yoğunluk oluştu.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, teravih namazı öncesi ramazanla ilgili vaaz verdi. Daha sonra İsrail'in Gazze'deki katliamında şehit edilen Filistinliler için dua edildi.

- Adıyaman

Adıyaman'da da tarihi Ulu Cami'de ramazanın ilk teravihi dolayısıyla yoğunluk oluştu.

Bazı vatandaşlar, namaza çocuklarıyla geldi. Teravih öncesi ramazanla ilgili vaaz verildi ve İsrail'in Gazze'deki katliamında şehit edilen Filistinliler için dua edildi.

Vaazın ardından vatandaşlar ilk teravihi kıldı.

- Teravih basketbol sahasında kılındı

Kahta ilçesinde de ramazanın ilk teravihi açık hava basketbol sahasında kılındı.

Yaklaşık 500 kişi basketbol sahasında saf tutarak namaz kıldı.

İmam Hatip Lisesi Camisi imamı Hüseyin Yavaş, yaptığı açıklamada, birçok insanın rahatsızlığından veya aşırı sıcaktan dolayı kapalı alanda namaz kılamadığını belirterek, 5 yıl önce başlattıkları uygulama kapsamında açık hava basketbol sahasına halı sererek adeta açık hava camisi oluşturduklarını kaydetti.

Okul idarecilerinden Mustafa Arı ise okul bahçesinde bulunan caminin erkek cemaatinin sahada namaz kıldığını, bu sayede kadınların camide daha rahat namaz kıldıklarını kaydetti.

- Kilis

Kilis Öncüpınar Konteyner Kentte barınan Suriyeli sığınmacılar da ilk teravihi Halep ve Şam camilerinde kılarak, ülkelerindeki olayların bitmesi için dua etti.

Suriyeli Yasser el-Omar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığındığını ve yetkililerce konteyner kente yerleştirildiğini söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır Öncüpınar Konteyner Kentinde yaşadığını anlatan Omar, "İnşallah bir an önce Suriye'deki iç savaş biter ve bundan sonraki ramazanı kendi topraklarımızda geçiririz." diye konuştu.

Abdulaziz Eş Şeyh de bir ramazanı daha Türkiye'de geçirdiklerini belirterek, Türk askerleri sayesinde ülkesinde birçok bölgenin terörden temizlendiğini, bu nedenle uzun yıllar sonra ilk defa bayram için Suriye'ye gideceği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Öte yandan kent merkezindeki birçok cami de ilk teravih nedeniyle doldu.
Kaynak: AA