On Binlerce Türk Avrupa'ya 'Bosna' Mesajı Verecek

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilecek UETD Genel Kurulu’na Avrupa’nın dört bir yanından on binlerce Türk’ün katılması bekleniyor.

20 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek programa UETD’nin teşkilatlarının bulunduğu 17 Avrupa ülkesinden binlerce Türk akın edecek. Organizasyona ilişkin olarak İHA’ya açıklamalarda bulunan UETD Başkanı Zafer Sırakaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı genel kurula Avrupa ülkelerinin yanı sıra Balkan ülkelerinden de katılım olacağını ifade etti.

Sırakaya, Avrupalı Türklerin yanı sıra bölge ülkelerinden de gelenlerle 12 bin kapasiteli salonun yetmeyeceğini ve programın salon dışından da takip edileceğini kaydetti.

Rahmetli Aliya İzetbegoviç’in de işaret ettiği üzere Bosna’nın sadece bir ülke ya da coğrafya değil aynı zamanda bir fikir olduğunu ifade eden Sırakaya, Saraybosna’da gerçekleştirilecek genel kurulun Avrupa’ya bir mesaj niteliği taşıyacağını söyledi.

Sırakaya, "Bosna Hersek farklı din ve milletlerin bir arada yaşayabildiği bir hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü sembolize ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde Avrupa’nın ihtiyaç duyduğu şey tam da bu" diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına işaret eden Sırakaya, İslam karşıtlığı, antisemitizm, ırkçılık ve popülist söylemlerle AB’nin temel fikirlerinin yıkılmakta olduğunu ifade etti.

Sırakaya, camilerin saldırıya uğradığı, mülteci barınaklarının yakıldığı ve insanların inançları yüzünden saldırıya uğradığı Avrupa için "Bosna" fikrinin büyük önem kazandığını söyledi.

Kaynak: İHA