Okuma Yazma Öğrenen Kadınlar Cübbe Giyip Şiir Okudu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayanlar için düzenlenen törene katılan 3 kadın, şiir okumanın ve cübbe giyip kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Okuma Yazma Öğrenen Kadınlar Cübbe Giyip Şiir Okudu
Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 3 kadın, şiir okuyup cübbe giyerek okur yazar olmanın mutluluğunu yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okur yazarlık seferberliği kapsamında Çınarlık İlkokulu'nda düzenlenen kursu tamamlayan kursiyerler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende, iki aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerden 3'ü cübbe giydi, şiir okudu. Bitirme belgesi alan kadınlar, daha sonra keplerini havaya fırlattı.

Çınarlık İlkokulu Müdürü Gülşen Türker Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma yazma kursuna 12 kursiyerin katıldığını ancak tarladaki işlerinden dolayı mezuniyet törenine sadece 3'ünün gelebildiğini söyledi.

Hayatlarında hiç okula gitmemiş kişilere okuma yazma öğrettikleri için mutlu olduklarını anlatan Tural, "Kursiyerlerin okul sevgisini ve mezuniyeti yaşamalarını istedik. Onun için böyle bir tören hazırladık." dedi.

- "Eşim 'Uğraşamazsın' demişti ama azmettim, başardım"

Kursiyerlerden 46 yaşındaki Dudu Dilmaç, başlarda eşinin kursa gelmesini istemediğini belirterek, "Eşim 'Uğraşamazsın' demişti ama azmettim, başardım. Çok mutluyum." ifadesini kullandı.

Dudu Yamaç'In mezuniyet törenine katılan kızı Betül Dilmaç da annesi okur yazar olduğu için sevinçli olduğunu dile getirdi.

Üç çocuk, beş torun sahibi 60 yaşındaki Katibe Eren, çocukken kendilerine uzak olduğu için okula gidemediğine işaret ederek, 60 yaşında okuma yazma öğrendiği için mutluluk duyduğunu söyledi.

Kursiyerlerden dört çocuk, beş torun sahibi Emine Öztürk de okumanın içinde ukde kaldığını vurgulayarak, "Oy kullanırken imza atamadığım için çok utanıyordum. Okumak içimde ukde kaldığı için çocuklarımın hepsini okuttum. Şimdi çok mutluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA