Nikahlarına Bisikletli Konvoy Eşliğinde Gittiler

İzmit'te dünya evine giren bir çift, bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için nikah salonuna arkadaşlarının da katıldığı bisiklet kortejiyle gitti.

Nikahlarına Bisikletli Konvoy Eşliğinde Gittiler
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde evlenen Burçin Ölmez ve Ali Serttaş çifti, nikaha dört tekerli bisikletle gitti.

Arkadaşlarının da katıldığı bisiklet kortejiyle Yunus Emre Kültür Merkezi'ne giden çiftin nikahını İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan kıydı.

Nevzat Doğan, Burçin ve Ali çiftinin bisiklet sevdalısı olmasının kendisini çok memnun ettiğini, çünkü 9 yıldan beri İzmit'in "bisiklet şehri" olması için çalıştıklarını söyledi.

Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yaptıkları çalışmalara değinen Doğan, "Bu amaçla bugüne kadar 70 bin öğrenciye bisiklet hediye ettik, bisiklet yolları, bisiklet parkları yaptık. Burçin Ölmez ile Ali Serttaş çiftinin nikah masasına bisikletle gelmeleri de çok anlamlıydı. Ben de kendilerine eşlik etmekten büyük mutluluk duydum." dedi.

Doğan, "Bisiklet sağlık demek, ekonomi demek, mutluluk demektir. Bilimsel araştırmalar bisiklet kullananların daha mutlu ve sağlıklı olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

- "Amacımız farkındalık oluşturmak"

Nikaha yaklaşık 2 kilometre bisiklet kullanarak gelen damat Serttaş da vatandaşlara bisikleti hayatlarının önemli bir parçası haline getirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Eşiyle günlük yaşamlarında da bisiklet kullandıklarını belirten Serttaş, "Bisiklet bizim için adeta bir tutkudur. Nikahımıza da bisikletle gelerek bu konuya dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak istedik. İzmit'in bisiklet şehri olması için örnek projeler yapan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır." diye konuştu.

Çift, nikahın ardından bisikletlerine binerek kültür merkezinden ayrıldı.
Kaynak: AA