MSKÜ'den Bodrum'a Seramik Bölümü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılacak seramik bölümü için temel atma töreni düzenlendi.

İş adamı Yunus Büyükkuşoğlu tarafından yaptırılacak seramik bölümü binası için Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki yerleşkede temel atma töreni yapıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak, "İnsana yapılan yatırım en değerli yatırımdır. En değerli kaynak insan kaynağıdır. Biz eğitim yatırımlarımızı, çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Devletimiz okul yapabilecek güce sahip fakat bazı okulların hayırseverler tarafından yapılması ayrı bir güzelliği ve tadı var." dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da üniversitenin yıllar içinde hayırsever iş adamlarının da destekleriyle büyüdüğünü ifade ederek, Yunus Büyükkuşoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, hazırlanan butona basarak temele ilk harcı koydu.

Törene, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli, Fark Holding Genel Koordinatörü Serdar Çardak, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA