Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Ramazan Öncesi Denetim

İçel Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ramazan ayında vatandaşların hijyen şartları ve huzur içinde alışveriş yapması için denetimlerini sıklaştırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Ramazan Öncesi Denetim
İçel Büyükşehir Belediyesi ekipleri, halk sağlığı için yaptığı denetimler ile sağlıksız gıda satışına geçit vermezken, kent genelinde gerçekleştirdiği denetimleri Ramazan ayının hemen öncesinde de hızla devam ettiriyor. Vatandaşların sağlığı ve maddi açıdan haksızlığa uğramaması için titizlikle sürdürülen denetimler insanların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını amaçlıyor. Ekipler, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte özellikle imalathaneler, ekmek fırınları ve gıda satış yerlerini mercek altına aldı. Zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası, çalışanların temizliği, gramaj, kılık kıyafet temizliği gibi konulara ağırlık veriyor. İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin ekmek ve Ramazan pidesi tarifesine uyulup uyulmadığı hususunda da gramaj denetimleri yapan ekipler, yaptıkları denetimlerde kurallara uymayan iş yeri sahiplerine yasal işlem uyguladı.

Ekipler, tüm İçel halkının gıda konusunda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda 444 2 153 numaralı İçel Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak şikayetlerini bildirebileceklerini belirtti.

Kaynak: İHA