KESOB Başkanı Övüç, İsrail'i Kınadı

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, yayımladığı mesaj ile İsrail’in katliamını sert bir dille kınadı.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinli kardeşlerimizi hedef alarak onlarca kişiyi öldüren, binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan terörist ve katil devlet İsrail’i şiddetle kınıyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Yaşanan bu katliam ve zulümden, İsrail devleti kadar, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak bölgede büyük bir provokasyon yaratan Amerika Birleşik Devletleri de sorumludur. Filistin’de yıllardır sistematik bir şekilde her türlü zulmü uygulayan, çoluk çocuk demeden insanları katleden İsrail’e artık dur denilmelidir. İsrail sadece Filistin halkını değil tüm insanlığı katletmektedir. Birleşmiş Milletlerin ve dünya kamuoyunun bu yaşanan katliama sessiz kalması insanlığın geleceği adına utanç vericidir. İnsanlığın ortak utancı haline gelen Filistin’deki zulmü bitirmek, artık dünya kamuoyunun ortak sorumluluğu haline gelmiştir.

Bizler Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak teşkilatımız adına zulüm gören bütün Müslüman kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu itibarla Terör devleti İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği sistematik ve acımasız katliamı şiddetle kınıyoruz."
Kaynak: İHA