'Kendi Parfümünü Kendin Yap' Yarışması

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen "Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali" kapsamında "Kendi Parfümünü Kendin Yap" yarışması gerçekleştirildi.

Isparta Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Hollywood starları, dünya liderleri ve ünlü isimlere kişiye özel parfüm üreten dünyanın sayılı koku uzmanlarından Bihter Türkan Ergül'ün gözetiminde düzenlenen ve 4 gün süren yarışmanın şampiyon kokusu belirlendi.

264 katılımcının yer aldığı ve 58 parfümün değerlendirmeye alındığı yarışmanın sonucunda Gülşah Şenol ve İbrahim Şen tarafından yapılan "Festival" isimli parfüm birinci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye’de ilk defa bir parfüm yarışması düzenlendiğini ve bugüne kadar dünyada sadece bu yarışmanın Fransa Grasse'de yapıldığını belirtti.

Yarışmanın renkli ve güzel geçtiğini ifade eden Başkan Günaydın, yarışmayla Isparta'nın 58 ayrı parfümünün olduğunu kaydetti.

58 parfüm üzerinde yapılabilecek çalışmalarla dünya çapında da parfümler oluşturulabileceğini aktaran Günaydın, şöyle devam etti:

"Biz bunu yapmak istiyorduk. Parfümün merkezi şu an Paris, gülün ve parfümerinin ham maddesi Isparta. Dünyanın gülyağı ihtiyacının yüzde 65’ini şehrimiz karşılıyor. Ispartamızı daha yüksek seviyelere ulaştırmak istiyoruz. Ortaya çıkan parfümlerin bu formülleri Isparta'nın milli projesi oldu. Isparta'nın böyle bir kabiliyeti olduğu da ortaya çıktı. Bu imkanları Ispartamız ve ülkemiz için şansa dönüştürmeliyiz. Her şey hayallerle başlar, gerçeklerle sonuçlanır. İyi yoldayız. Isparta'nın en önemli fuarı artık Gül Fuarı olacaktır. Parfümerinin yanı sıra şehrimizi kozmetik merkezi de yapmak istiyoruz. Gelecek sene de kozmetik ile ilgili firmalarımızla daha iyi çalışmalar yürüteceğiz."

Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül ise yarışmaya büyük ilginin olduğunu ve birbirinden güzel parfümlerin ortaya çıktığını kaydetti.

Isparta'nın hak ettiği yeri ve gururu bulması gerektiğini vurgulayan Ergül, "Bir parfüm nasıl yapılır, akord edilir gibi bilgiler verdik. 7'den, 70'e çeşitli meslek ve yaş gruplarından katılım oldu. Değerlendirme ve birinciyi seçmek oldukça zor oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA