İzmir'deki 'Sahte İçkiden Ölüm' Davası

Ürettiği sahte içkiyle iki kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Narlıdere ilçesinde ürettiği sahte içkiyle iki kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Veysel G. ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumuna yazılan yazıya cevap gelmediğini hatırlatarak, Veysel G. ile hayatını kaybeden M.T. arasında telefon kayıtlarının olduğuna ilişkin HTS kaydının mahkemeye ulaştığını bildirdi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Veysel G, deniz ve su motoru işiyle uğraştığından M.T. ile bu konuda görüşme yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumuna yazılan yazının cevabının beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Narlıdere'de Nisan 2017'de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan H.E. ve M.T'nin birer gün arayla yaşamını yitirmesi üzerine polis çalışma başlatmıştı. Aynı şikayetle M.Y. ve H.A'nın da hastanede tedavi altında olduğu bilgisi üzerine soruşturma genişletilmişti.

Polis ekipleri, yoğun bakımdan çıkan H.A'nın ifadesi doğrultusunda, Narlıdere'deki bir eve düzenledikleri operasyonda, düdüklü tencere içine kurulan düzenekle sahte içki imal edildiğini tespit etmişti. Sahte içkiyi litrelik pet şişelerle piyasaya sürdüğü ve bu suçtan poliste kaydının bulunduğu öğrenilen Veysel G. gözaltına alınmıştı. Veysel G. hakkında "olası kastla adam öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA