Havza'da Şehit Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Samsun'un Havza ilçesinde İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Havza ilçesinde tüm camilerde sela okundu, öğle namazının ardından İsrail askerlerince şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kevser Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi cami vaizi Mahmut Yücel tarafından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kınama mesajı okunarak dua edildi.

Gıyabi cenaze namazına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ve çok sayıda Havzalı katıldı.

İkiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan arifesinde İslam dünyası ve Müslümanların ağır bir imtihandan geçtiğini belirterek, "Filistin'de kan, gözyaşı ve zulüm var. 1,5 milyarlık İslam alemi bir avuç siyonistin oyunlarını gözyaşları içinde izliyor. Dünya suskun, insanlık suskun. İslam adına ses çıkaran ve direnen tek lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Tüm İslam alemini bu mübarek günlerde, canımızı yakan emperyalist güçlere karşı birleşmeye davet ediyorum. Allah'ım ramazan ayının hürmetine bizlere ve tüm İslam alemine güç versin." diye konuştu.

Kaynak: AA