Giresun'da Köy Yollarında Öncelik Turizmin Olacak

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin: 'Yakın bir tarihte GöreleZıva yolu başlayacak. BulancakKaratepe yolunda da bütün hazırlıklarımız yapıldı. DOKAP kanalıyla da İnişdibiKulakkaya yolunu ivedilikle yapılacak'

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin, İl Özel İdaresince yapılan yol çalışmalarında turizme öncelik vereceklerini belirterek, "Yakın bir tarihte Görele-Zıva yolu başlayacak. Bulancak-Karatepe yolunda da bütün hazırlıklarımız yapıldı. DOKAP kanalıyla da İnişdibi-Kulakkaya yolunu ivedilikle yapılacak." dedi.

Şahin, İl Genel Meclisi binasında düzenlediği basın toplantısıyla İl Özel İdaresinin çalışmalarını değerlendirdi.

Çalışmalara programlanan hız ve performansta devam ettiklerini, İl Özel İdaresince son iki yılda 291 bin ton sıcak asfalt çalışması yapıldığını aktaran Şahin, bu sürede 86 kilometre beton yol yapıldığını, 2018 yılı asfalt yol hedeflerinin de 100 kilometre olduğu bildirdi.

Şahin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu yıl içerisinde ise il genelindeki yollar için toplam 250 bin ton asfalt kullanmayı planladıklarını da kaydetti.

Bu yılki çalışma programlarında turizme öncelik verdiklerini dile getiren Şahin, "Yakın bir tarihte Görele-Zıva yolu başlayacak. Bulancak-Karatepe yolunda da bütün hazırlıklarımız yapıldı. DOKAP kanalıyla da İnişdibi-Kulakkaya yolu ivedilikle yapılacak." dedi.

Şahin, köylerin su şebeke çalışmalarının ise yüzde 95 oranında tamamlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA